Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är någon som driver med oss

Inte är det väl första april i dag. Det var min första tanke när jag såg bilden i LT på det spektakulära husbygge man planerar i hjärtat av Södertälje i en av de sista vackra miljöer som finns kvar av mitt Södertälje!

Den stad jag gick i skolan i på 1950- och 60-talen finns inte mer. Okänsliga politiker har rivit det mesta av den forna bebyggelsen.

Flickskolan, min skola i sju år, på den vackra Orionkullen kunde man se på långt håll. Miljön tycktes orörd. Men inte nu längre.

För dig som är prenumerant och pluskund [+]: Nya beskedet: Sjuvåningshuset vid Orionkullen gör inte centrum fulare

Nu ska man på slänten mot staden uppföra en sällsynt ful och stor byggnad, som passar illa in i miljön! Den förstör Orionkullen, skymmer Flickskolan och är en kulturkrock på den valda platsen.

Att länsstyrelsen uttalar sig som den gör med anledning av de överklaganden som har lämnats in gör mig beklämd. Hur kan man tycka att detaljplanen för området följs? Eller att huset passar in i miljön?

Är det ett skämt? Driver de med oss?

F.d. Södertäljebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare