Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det är klart att det vore skönt att sätta den nu”

21 mål på 22 matcher under hösten – nu 0 mål på 5 matcher i allettan. Dessutom bänkad i tredje perioden i lördags.– Det vore skönt att sätta den nu, säger SSK-forwarden Henrik Thegel.

Henrik Thegel var den bästa målgöraren i hela hockeyettan under hösten. Ingen annan spelare i de fyra serierna var i närheten av 26-åringens 21 mål på 22 matcher.

Men i allettan väntar Henrik Thegel fortfarande på det första målet. Han har gjort tre assister, men inget mål.

– Det är ingenting som jag tänker på, jag vet att det kommer komma. Men det är klart att det vore skönt att sätta den nu. Jag hade gärna gjort mål mot Troja och hade några lägen, säger Thegel.

I lördags mot just Troja/Ljungby fick han även känna på att bli petad under matchen. Mats Waltin valde då att lyfta in Jonas Westerling, som nyligen kommit tillbaka från sjukdom, och då fick Thegel se sig bänkad. Han fick sedan komma in i slutet av matchen när SSK fick ett gyllene tillfälle i powerplay – men slog då bort två passningar och SSK fick aldrig något tryck offensivt.

Till slut blev det förlust efter förlängning.

– Det var synd. Och vi hade ju flera lägen i powerplay under matchen. Mot Vimmerby gjorde vi ju tre mål på tre powerplay, men mot Troja blev det inget, konstaterar Thegel.

Hur tog du bänkningen?

– Äh, det har hänt många gånger förr, så det är inget jag tänker på.

Mats Waltin om beslutet att peta Henrik Thegel:

– Jag kände att jag behövde göra något, mer än för sakens skull, säger Waltin, som stöttar forwarden:

– Jag tror att det kommer, han jobbar så pass bra, hela tiden. Rätt vad det är så får han chansen, och då sätter han dit den, säger Waltin, och fortsätter:

– Jag tycker att han verkar trygg i sig själv. Rätt rutinerad herre, tror inte han funderar så mycket (på måltorkan).

Kanske kan målen komma i kväll för Thegel. Han kommer i alla fall att sättas ihop med Jonas Westerling och Christofer Blid i kvällens toppmöte med Västervik.

– Ja, så går funderingen just nu, säger Waltin.

Kedjan har spelat tillsammans nästan hela säsongen och Thegel välkomnar det:

– Vi tränade så i går (tisdag) och om Waltin säger det så. Och det låter bra, det kanske kan bli en liten nytändning för mig.

SSK och Västervik har, tillsammans med serieledande Huddinge, dragit ifrån övriga lag i allettan och kvällens match är en av de mest intressanta på hela säsongen, mot ett lag som likt SSK siktar på att nå kvalserien.

– Alla matcher är viktiga, men den här är intressant. Den blir nog jämn och tuff, tror Henrik Thegel.

– Vi ska in och köra bara, in på vinnarspåret. Vi kom inte upp mot Troja, nu behöver vi få upp alla spelare, säger Mats Waltin.

Läs även: SSK ändar i laget inför Västervik

Läs även: Västerviksbacken: "Jag kommer göra min sämsta match mot SSK"