Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är ingen katastrof att missa slutspelsserien, SSK

Annons

Jag liksom många andra är besvikna för att SSK inte klarade att gå till slutspelsserien som man nu missade med en poäng. Visst går det att komma vidare om man väl är där, men med noll poäng är vägen lång att nå SHL. Två eller tre vinster i serien räcker inte. Det kan bli "klirr i kassan", men där är det nog stopp.

Så stopp ett tag – är det så tungt? SSK har inte ramlat ur någon serie. När hösten börjar är laget kvar på samma nivå.

Visst skulle det vara roligt att igen få spela i SHL. Men är detta så viktigt? Och har man råd med detta? Finns de pengarna?

För om man ska få ut något av SHL måste man ligga på den övre halvan. Annars blir intresset, att åka hiss" som man gjort mycket de senaste åren lika tråkigt. Jag förstår att många av de gamla trogna som kan hockey skulle ha glädje av detta. Men alla andra – jag är en av dem – och många, många ungdomar tycker det är roligare när SSK vinner. Att få jubla i ståplatskurvan och stampa efter en segermatch.

Man måste få tillbaka SSK-andan – går man på hockey när man är ung hänger detta med.

SSK ska fortsätta satsa på ungdomen med specialpriser. Detta sade Anders Eldebrink för många år sedan. Man måste få tillbaka SSK-andan – går man på hockey när man är ung hänger detta med. Allsvenskan håller i dag en hög standard som TV:s reklamkanaler visa många matcher från. Där finns många gamla etablerade storlag.

Ett exempel på ungdomens intresse fick jag när ett av våra barnbarn och jag åkte hem efter AIK-matchen: ”Nu måste man få vänta till september innan man får se nästa match”.

Med detta har man skapat ett SSK-intresse att föra med sig.

Så alla föräldrar, mor- och farföräldrar. Ta med barn och barnbarn. De är SSK:s framtid.

Jan-Olof Dackebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare