Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är helt obegripligt"

SSK väljer att inte överklaga spelaravstängningarna. Men Skellefteås tränare Hans ”Säcken" Särkijärvi totalsågar disciplinnämndens beslut och kallar affären en skandal.

SSK tog disciplinnämndens beslut med ro. Kanske var man mest nöjda över att det inte blev några avstängningar som sträcker sig in i kvalserien och väljer att lägga kraft på annat. Även om man som många andra tycker att händelsen skötts dåligt blir det ingen överklagan.

– Vi känner av vi har viktigare uppgifter framför oss, sade assisterande tränaren Peter Larsson till LT på onsdagen.

Men Skellefteåtränaren Hans Särkijärvi, som tidigare både spelat i och tränat Södertälje, rasar mot beslutet. Han kallar affären för en skandal och att disciplinnämnden håller på och fjantar sig.

– Det är helt obegripligt. Tre man ska stängas av när man har sett det i verkligheten och efteråt. Hela affären är en skandal, titta på Södertälje, det är en parodi, säger ”Säcken” till Hockeykanalen.se och syftar på att Södertälje fått sex respektive fyra spelare borta de två matcherna efter slagsmålet.

Modo och Luleå blir de stora vinnarna som får möta decimerade lag i jakten på den sista slutspelsplatsen.

Skellefteå kommer dock inte heller lämna in någon överklagan.

– Nej, vi accepterar besluten. Det är inte hela världen för oss, men hade vi varit i en annan situation, som exempelvis Timrås, hade vi varit skogstokiga, säger Särkijärvi till hockeykanalen.se.