Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det är ett nytt kapitel”

Carl Hagelin fick byta klubb i NHL för andra gången. I går fick han debutera i sitt nya lag och sattes i en kedja med två av lagets största stjärnor. - Det är ett nytt kapitel, säger han om klubbytet.

Carl Hagelin, född i Södertälje, fostrad i SSK och tidigare hemmahörande i Sundsvik utanför Nykvarn, fick en lyckad start i sin nya klubb Pittsburgh Penguins – efter att ha debuterat i andrakedjan med storstjärnorna Jevgenij Malkin och Phil Kessel.

–Det var ganska enkelt att anpassa sig (för att spela med kedjekamraterna). De vill spela med mycket fart. De har bra spel. Jag försökte skapa utrymme för dem genom att använda min snabbhet, säger Hagelin enligt tidningen Pittsburgh Post-Gazette.

– Det är väldigt bra hockeyspelare, det är mitt första intryck. De använder både fart och teknik och spelsinne i sitt agerande och är därför väldigt roliga att spela med, fortsätter han enligt Aftonbladet.

Det blev alltså inga poäng för Hagelin i debuten, men laget tog en viktig seger.

–Jag gillade det faktum att det var en tidig match (start kl 15.00 lokal tid). Det var bara att ge sig in i det direkt och inte bry sig om någon träning eller något sånt. Bara ge sig ut och göra sin grej, säger Hagelin enligt tidningen Pittsburgh Tribune-Review.

–De sa åt mig att spela på det sätt jag kan och inte tänka för mycket, och det är vad jag gjorde, fortsätter Hagelin, som hade flera fina målchanser men pucken stoppades av Carolinas svenske målvakt Eddie Läck.

– Ja, förutom friläge kom jag till riktigt bra mitt i slottet en gång. Det ville sig inte, men så länge man är med och skapar chanser gör det inte så mycket och idag behövdes det ju inte heller, säger Hagelin till Aftonbladet.

Hagelin som hann göra 43 matcher och fyra mål med Anaheim, som han skrev på ett fyraårskontrakt med i somras. Men plötsligt revs tillvaron upp.

–Det var galet. Jag hade ätit middag och fick ett samtal vid 23.30, tror jag. Att få beskedet att du blivit bortbytt är aldrig en rolig sak. Det är inget du är förberedd på. Sedan plötsligt, är det massor av folk som ringer. Du börjar fundera på vad som kommer att hända här (i Pittsburgh) och börjar se nya möjligheter, det är ett nytt kapitel, säger Hagelin till Post-Gazette.

Han fick även frågan om varför det inte gick bra i Anaheim för honom.

–Jag hade ingen bra känsla i början av säsongen och laget spelade inte bra heller Det var förstås en bidragande orsak. Det börjades kännas bra efter jul. Just nu känner jag mig så bra som jag vill känna mig, säger Hagelin.

Även i hans förra klubb Anaheim Ducks fick han chanser att spela med lagets största stjärnor, Ryan Getzlaf och Corey Perry, utan att någon av dem fick det att lossna tillsammans. 

Såväl Anaheim som Pittsburgh nämndes som kandidater till Stanley cup-titeln före säsongen, men har inte motsvarat förväntningarna utan ligger utanför slutspelsplatserna i dagsläget. 

Pittsburgh är efter segern mot Carolina dock bara en poäng bakom Montreal Canadiens på närmaste slutspelsplats.

Hagelin tror att hockeyn i den östra konferensen i NHL – som han är väl bekant med efter sina år i New York Rangers – passar honom.

–Det kändes bra att vara tillbaka, det är lite rakare och snabbare hockey här och det passar mig, säger han till Aftonbladet.

I Pittsburgh blir ”Hagge” lagkamrat med forwarden Patric Hörnqvist. De två känner varandra från bland annat sommarträning i Stockholm. Hörnqvist tyckte att Hagelin gjorde en bra debut.

– Ja, jag tycker det var en utmärkt debut. Den fart och den energi ”Hagge” tar med sig är precis vad som behövs i vårt lag, säger Hörnqvist till Aftonbladet.

– Får han fortsätta spela med Malkin och Kessel tror jag det kan bli riktigt bra. De gillar ju att hålla i pucken och då kan han med sin speed skaffa sig fina ytor, säger Hörnqvist.

Hagelin och Pittsburgh spelar på nytt redan kommande natt, svensk tid, när laget har bortamatch mot St Louis Blues.