Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Despotovic jagas av elitklubbar

SSK-fostrade forwarden Daniel Despotovic gör succé i division 1-hockeyn – nu kan han vara på väg mot elithockeyn igen.

Despotovic har själv gjort hela 65 poäng på 35 matcher och hans nuvarande klubb Asplöven kommer få kvala för att nå hockeyallsvenskan.

Men oavsett hur det går i kvalet ser 20-åringen ut att få spela elithockey igen. Enligt Luleåtidningen NSD är Despo eftertraktad hos tre allsvenska lag samt en klubb i elitserien.

– Det är smickrande när klubbar hör av sig, säger Despo till NSD.

– Jag vill hellre spela i en förstafemma eller en andrafemma i allsvenskan, än i en fjärdefemma i elitserien. Men självklart, om en elitserieklubb säger att jag får spela på tre femmor så är ju det jätteintressant, fortsätter han.

Despotovic tillhörde SSK:s a-trupp förra säsongen men fick knappt någon speltid alls och erbjöds inget nytt kontrakt i somras.

Han provspelade för Björklöven och gjorde succé i Umeålaget samarbetsklubb Lycksele men fick aldrig chansen i allsvenskan och skrev i stället på för hårdsatsande Asplöven från Haparanda.