Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Derby utan känslor – men poängen desto viktigare

SSK söker efter sitt gamla spel. Christofer Blid och Mats Waltin hoppas att laget vill hitta det till söndagens viktiga toppmöte borta mot Huddinge.

SSK har vunnit fem av sex i allettan men spelet i de två senaste matcherna har inte imponerat, då laget varit kraftigt tillbakatryckta men ändå försvarat sig till poäng.

Mats Waltin säger att han tar på sig ansvaret för spelarnas prestation. Något bra svar på varför spelet plötsligt hackat så mycket, har han inte på LT:s frågor.

– Jag är mest inne på självkritik. Det är jag som har huvudansvaret. Jag känner att för att hitta orsaken till att det såg ut som det gjorde så ska man börja i rätt ände och då går jag till mig själv först. Går det inte som man vill, då får man rannsaka sig, säger Waltin.

Ett av målen i onsdags mot Västervik gjordes av Christofer Blid, forwardens tredje mål i allettan som betydde 1–0 (seger 4–2 till slut).

– Det var skönt att göra mål. Jag har inte varit nöjd med poängen för min del hittills, jag har inte gjort så mycket poäng som jag hoppats. Men det visste jag innan säsongen att jag inte skulle göra, det är ju lite skillnad mot att spela i Åker. I SSK är det fler bra spelare, i Åker spelade vi nästan hur mycket vi ville, säger Blid, som också är fundersam över lagets spel i de senaste matcherna.

– Vi började ju bra, men jag vet inte riktigt vad som händer. Motståndarna höjer sig och vi sänker oss, slarvar och sånt. Det är dåligt, men starkt av oss att vinna ändå. Men vi måste ju gå igenom vad som gick fel. Jag tror att det blir mer snack om det i morgon (lördag), säger Blid.

Mats Waltin har inte sett Huddinge spela sedan lagen möttes under hösten. Först i seriepremiären i Björkängshallen, då SSK vann med 5–2. Hemma i Axa sports center blev det 2–0.

– Jag har inte sett Huddinge mer, men skaffat mig hyfsad info. De har stegrande form och har varit svårslagna. Det är seriefinal och alla förstår att det blir en tuff match, men det ska bli kul, säger Waltin.

För Christofer Blid väntar ett av otaliga möten med Huddinge. Han har mött Huddinge både som junior och som spelare i Åker, men den här säsongen har det varit roligare än förut att möta dem.

– Den här säsongen var nog första gången jag varit med och vunnit mot dem. När jag var junior hade de 85-kullen som var riktigt bra, och vi slog dem aldrig med Åker. Men det ger ju ingen direkt känsla att spela mot dem, det är ju inte derby sådär även om det är nära till Huddinge. Huddinge har ju varit mycket i ettan och SSK har varit högre upp, säger Christofer Blid, som kan konstatera att mycket viktiga poäng står på spel i lagens tredje möte för säsongen.

SSK kan dryga ut avståndet till övriga lag och ta grepp om förstaplatsen.

– En väldigt viktig match. Tar vi den, då ser det riktigt bra ut, säger Blid.

Nedsläpp omgång 7

Vad? Huddinge–SSK, omgång 7 i allettan.

Var? Björkängshallen, söndag 16.00.

TV? Nej, men kommer att sändas på webben.

Läget i Huddinge: Startade allettan med fem raka segrar, men förlorade senast borta mot Troja/Ljungby med 2–3. Saknar endast backen Martin Eklund. ”Det är lite förkylningar här och där men inget mer” säger tränaren Nichlas Falk som räknar med att alla övriga spelare är tillgängliga.

Läget i SSK: Enda laget i allettan som inte förlorat under ordinarie tid. Enda förlusten på sex matcher var efter förlängning hemma mot Troja för en vecka sedan. Vann senast mot Västervik med 4–2 men spelet imponerade inte. Frågetecken för forwarden Henrik Nyberg, men i övrigt är alla spelare tillgängliga. ”Jag är förhoppningsfull om att han kan vara med” säger Mats Waltin om Nyberg.

Övriga matcher: Västervik–Kallinge-Ronneby, Vimmerby–Visby/Roma, Hudiksvall–Troja/Ljungby.