Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den märkliga förvandlingen

1-0 mot Örebro. Tredje segern på de fyra senaste matcherna. LT-sportens Joakim Ulfvebrand imponeras av Syrianskas förmåga att resa sig från botten.

Låt oss vara ärliga. Syrianska uppträdde som en död fisk för några veckor sedan. Det såg riktigt illa ut på planen - och det rådde stor frustration utanför planen. Inte minst därför är det som hänt sedan dess väldigt starkt av såväl spelare som ledare.

Efter välförtjänt 1-0-seger på Behrn arena har Syrianska nio poäng ner till Örebro och fem ner till Gefle. Det är ingen säkerhet. Men det är någon slags trygghet och en signal om att man inte behöver kolla nedåt i tabellen lika ofta som tidigare. ÖSK och Gefle har faktiskt inte haft många rätt hittills.

Ingen Sharbel Touma i dag. Jag trodde det skulle märkas mera. Men den här säsongen är Syrianska verkligen inte lätt att förstå sig på. Admir Aganovic avgjorde iskallt med en klackspark. Dinko Felic - som lyft sitt spel en nivå från i fjol - klev fram och gjorde mer nytta än någonsin förr. Mest imponerade Yussuf Saleh. Filuren från Stockholms norra förorter hotade ÖSK nästan varje gång han hade bollen.

Det är annars lätt att glädjas med Alex Pereira. Jag har aldrig riktigt trott att han skulle kunna prestera på allsvensk nivå mer än enstaka matcher. Brassen har - och det är inte så konstigt - inte haft det bästa självförtroendet under sin tid i Syrianska. Men nu fungerar han. Alex gör inga fantastiska matcher, men han fungerar. Och det är riktigt bra gjort av en 30-åring som suttit längst in i Özcan Melkemichels frysbox.

Andra positiva tecken: Tänkta nyckelspelare som Louay Chanko, Johan Arneng och Haris Skenderovic börjar spela som sådana. Unge Alex Michel fortsätter visa att han är en startspelare. Och kanske allra viktigast - Dwayne Miller har blivit den jamaicanska panter som många hoppades han skulle vara redan i fjol.

Sista matchen före EM-uppehållet på onsdag kväll. Skrällaget Mjällby kommer på besök. Läge att spela den hemmamatchen i Örebro för att locka fler SFC-supportrar...?