Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den lokalpolitiska grytan pyser över – det luktar bränt

Med jättebild på framsidan, hela ledarsidan och slutligen ett helsidesreportage på nyhetssidorna längre in i tidningen dominerades tisdagens LT helt av – ja, vadå?!

Anmäl text- och faktafel

Jo, ordföranden i Vårdinge-Mölnbos kommundelsnämnd hade uppenbara problem med att uttala en politikers efternamn. Den drabbade var Sverigedemokraternas gruppledare, Beata Milewczyk. Ordförandens tappra, men misslyckade, försök lär ha föranlett andra vice ordförandens kommentar: ”Det är inget namn, det är ett läte”.

Oavsett vad man har för partipolitisk åsikt, måste ett nämndpresidium förhålla sig någorlunda neutralt, när man vänder sig till nämndens olika ledamöter. Hade det inte varit smart om presidiet före mötet hade kommit överens att bara använda exempelvis ”Beata” eller ”Beata M”? Om nu hela efternamnet kan vara krångligt att uttala. Man får vara lite praktisk för husfridens skull.

Själv blir jag tyvärr bara tillfrågad om jag stavar med ett eller två ”s”.

En liten pluspoäng kanske kan noteras. En av nämndens andra ledamöter vågade sig på att protestera mot presidiets uppträdande, varpå andra vice ordförande snabbt replikerade: ”Häxa”.

Häxan, som är konstnär, var inte sen att passa på tillfället att brodera sin nya titel på en tunika. Kanske lite reklam för den konstnärliga verksamheten!?

Undertecknad vill betona att han, under många år som kommunal tjänsteman, försökt förhålla mig neutral i samröret med kommunens politiker. Raderna ovan är givetvis därför inte något partipolitiskt ställningstagande.

Erik Bengtsson

Grönköping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare