Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den döde mannen kan vara Aukusti

Polisen misstänker att den kropp som i torsdags hittades i skogen nära Pershagen kan var den försvunne Aukusti Sarajärvi.

Annons

Kroppen hittades strax efter 19.00 i torsdags av några crossåkare som rörde sig i området.

– Vi vet inte säkert om det är den försvunne Aukusti, men vi misstänker det, säger Peter Lindberg vid Södertäljepolisen.

Aukusti Sarajärvi försvann från sin lägenhet den 29 november förra året. Trots att många engagerat sig i sökandet har det inte givit något resultat.

LT har tidigare skrivit om den demente Aukusti som enligt anhöriga ofta försvann från sitt hem. Aukustis döttrar har kämpat för att han skulle få komma till ett boende med mer hjälp. Men de upplever att de inte fått gehör för detta hos kommunen.

– Det känns inte som kommunen trott på oss, sa en av döttrarna till LT i december förra året.

Polisen kan ännu inte bekräfta att det är Aukusti som hittats.

– Det ser ut som kroppen legat länge. Kroppens skick stämmer med den tid som Aukusti varit försvunnen och kläderna skulle kunna vara hans. Vi misstänker inte brott, säger Peter Lindberg.

Kroppen har skickats till rättsmedicin för analys och först därefter kan polisen mer säkert veta om det rör sig om Aukusti.

– Vi har var varit i kontakt med anhöriga. De vet att vi tror att det är han, säger Peter Lindberg.

Aukustis döttrar besvikna på kommun och polis