Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Demontering gav plats åt garage

Det var länge sedan vi kunde visa en gammal hederlig arbetsbild, dessutom med namngivna personer.

Vi bedömer att bilden är från mitten av 1960-talet och platsen är numera upptagen av restaurangen Ceasars.

För de läsare som inte känner till detta goda matställe kan vi ange att vid den tid då bilden togs låg rivningsobjektet intill dåvarande Tullgränd. Husen vi ser i bakgrunden finns kvar och till vänster skymtar en del av Castorhuset medan vi till höger har en del av Nordeahuset.

Mera i förgrunden är några arbetare från Diös Bygg AB i färd med att riva (förlåt demontera) en ventilationsbyggnad som skulle bli överflödig i det nya som skulle byggas upp på tomten.

Först uppfördes en infart till det stora Kringlangaraget med bensinstation, BP om vi minns rätt, och bredvid lokaler för försäljning av nya, kanske även några begagnade, bilar.

Ovanpå ordnades en stor dagparkering där bilarna hade en fin utsikt över Inre Maren. Men platsen var för bra och McDonalds passade på att skaffa tillstånd att sätta upp en modern hamburgerbar.

Det fanns även plats för några bilar så bilfritt blev det inte. Rent tekniskt var det Södertälje Borrteknik som sågade ner den halvgamla servicebyggnaden som spelat ut sin roll.

Vi har fått reda på att man tog bort de sågade blocken med mobilkran.

De raska demontörerna var Stefan Eriksson, Hans Halsius och Bert Ivan Sigfridsson. Verkligen trevligt med en arbetsbild och vi hoppas det kommer flera.