Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Demonstrationståg flyttas på grund av krockrisk med ND

Socialdemokraterna överger Stadsparken för att undvika att stöta ihop med Nationaldemokraterna på Första maj.

I stället för att starta sitt demonstrationståg i Stadsparken väljer Socialdemokraterna att – precis som Vänsterpartiet – gå från Marenplan till Stora torget.

– Vi gör detta för att undvika Nationaldemokraternas förstamajtåg, säger Robert Rohammar, ombudsman på Arbetarekommunen.

Tidigare år har detta – att både S och ND valt att starta sina tåg i Stadsparken – lett till en del problem med att få mötestiderna att passa.

Nu kommer socialdemokraterna att samlas vid Marenplan 11 00 för avmarsch 12 00 mot Stora torget medan Nationaldemokraterna marscherar en halvtimme senare från Stadsparken mot Politikertorget.

Socialdemokraternas möte på Stora torget väntas komma i gång 12 20 och huvudtalare är Kommunals ordförande Ylva Thörn. Huvudnummer på Vänsterpartiets möte en dryg timme tidigare är partiledaren Lars Ohly.

– Dessutom talar Staffan Norberg, Kerstin Pettersson och någon av våra nya fullmäktigekandidater Sara Franzén eller Isabell Flygare. Sedan hoppas vi att LO-sektionens ordförande Alexander Lindholm också ska medverka, säger Lennart Rendik från Vänstern.

Och som vanligt står Nykvarns musikkår för musiken.

– Vi kanske också kan få klockspelet i tingshuset att framföra Internationalen, funderar Lennart Rendik.