Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delgivningsmiss anmäldes till JO

Efter att ett juridiskt ombud inte fått korrekt information anmäldes kommunen till JO. Kommunen erkänner nu sitt misstag.

Efter att en Södertäljebo ansökt om ekonomiskt stöd för personlig assistans skickade kommunen ett beslut med delgivningsbevis till den ansökande mannen.

Kommunen skickade även en kopia på beslutet till mannens advokat men informerade inte denne om att även en delgivning skickats till klienten.

Detta orsakade att advokaten kom in med sin överklagan om beslutet försent och på grund av det JO-anmälde kommunen.

I sitt svar till JO förklarar kommunen att en kopia på beslutet förvisso skickades till advokaten men att denne även borde blivit underrättad om delgivningen.

Den ansvariga nämnden skriver vidare i utlåtandet att detta utgjorde ”en brist i handläggningen”. Nämnden säger att de kommer se över sina rutiner för delgivning samt när en handling anses ha kommit in till myndigheten och att utbildning i detta kommer hållas för personalen.