Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Del av problemen beror på digitalisering och underbemanning

Svar till insändaren Vad har hänt med dagens brevbärare och tidningsbud?

Teknik styrs av människor. I digitaliseringens, samtidigt med underbemanningens tecken blir det misstag. Distribution av tidningar – och post! – läggs mer och mer över på olika företag. Morgontidningar delas ut nattetid och det kan vara svårt att få personal till yrket. Många nyetablerade personer arbetar i branschen.

Som i alla yrken, måste det till bra arbetsmiljö. För att orka, och vilja stanna, behövs en lön att kunna leva på. Om det är problemet eller inte (?), att lönekostnader anges för att tidspressa utdelningsscheman vet jag inte.

Jag vet att teknik inte är till 100 procent att lita på. Och att distribution till omärkta postlådor, utan namn och/eller adress med husnummer skapar problem för oss tidningsbud.

Jag vet att det finns avläsningskod på brev. Jag har fått veta att min post hamnat på helt annan adress, än uppgiven hos Skatteverket.

Årstiderna höst till vår skapar svårigheter att se ordentligt, beroende på stads- och lantlinjer. Dagens problem med underbemanning är orsak till många insändare. Digitaliseringskostnader går före adekvat och kompetent hjälp att få tala med en äkta människa. Som dessutom hade betalat skatt, kunnat erhålla lön, konsumera och generera momsintäkt.

Kanske inte ett bra svar, men hoppas att ansvariga kan nås för att hjälpa till.

Lena Bergström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare