Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Decimerade och knockade i Frankfurt

Decimerade på förhand. Distanserade till slut. Södertälje Kings kunde inte mäta sig med ett större och starkare Fraport Skyliners.

Resultatet talade ett glasklart språk: förlust med 31 poäng i Frankfurt, 95–64.

Och framförallt handlade det om att Kings inte lyckades få grepp om Fraport Skyliners insidestjärnor Danilo Barthel och Johannes Voigtmann.

– Vi gjorde en mycket bra match i båda ändarna av golvet. Vi använde vårt storleksövertag bra och fick in bollen inside, sade hemmacoachen Gordon Herbert.

Tillsammans stod duon Voigtmann – EM-spelare för Tyskland – och Barthel för 43 poäng och såg till att Fraport dominerade returtagningen.

Södertälje Kings hade faktiskt ingen chans där. Det tyska laget säkrade 43 returer, mot Kings 21, och gjorde 16 poäng efter offensiva returer. Det var en tung faktor i matchen, som Fraport kontrollerade efter ett 15-0-ryck i första perioden.

– De var ett bättre lag helt enkelt. De hade allt. Inside, outside. De satte sina skott. Spelade runt otroligt bra. Men vi hittade inget inside heller, och när de inte går i är det svårt att hålla sig kvar i matchen, sade Kings Nick Spires.

Spires matchades som powerforward, för att Kings skulle kunna matcha Voigtmanns och Barthels storlek. Det gick ändå inte. Spires foulade ut med 6.38 kvar.

– Jag ska inte ljuga, det var tufft. Jag kan mäta mig med dem om jag var på topp – men i dag var det inte så. Jag är ganska besviken på mig själv, sade han.

Vad gjorde deras stora spelare bra?

– Alla kunde passa bollen. Alla hade riktigt bra spelsinne. De visste sina roller också. De flesta kunde skjuta. Och Michael Morrison var otroligt stark under korgarna.

Kings testade olika strategier under matchen. Dubblade inside ibland, spelade ett zonförsvar andra gånger. Fraport hade kontringar på alla taktiker.

– Det var just det. De var så bra passningsspelare och läste spelet så bra att de kunde svinga bollen till andra sidan, de attackerade och straffade oss på alla möjliga sätt, sade Nick Spires.

Hur står Fraport sig mot andra lag ni mött i höst?

– De här är helt klart ett av de bättre lagen vi har mött i Europé Cup. Själv tycker jag att de var bättre än Oostende eller Varese, spelmässigt och som lag. Det var en tuff match. De vann och var värda vinsten.

– Jag är inte nöjd när vi förlorar med 30 poäng, men jag såg en förbättring jämfört med hur vi spelade senast. Det är en tuff period med skador. Nu gäller det att överleva januari, konstaterade coach Vedran Bosnic på presskonferensen.

Något som Spires höll med om:

–I Uppsala-matchen var vårt fokus någon annanstans. Vi gjorde i stort sett ingenting av det vi skulle. Här hade vi en gameplan och följde den hyfsat. Det var helt klart en förbättring.