Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debattreplik: Tack för inbjudan, Elof Hansjons – vi tackar ja

Artikel 18 av 21
Gymnasiekrisen
Visa alla artiklar

Att dra i bromsen när man ska framåt är ingen bra strategi. Vi välkomnar därför Elof Hansjons (S) inbjudan till samtal om hur man gör utbildning inom estetik till något attraktivt.

För att kunna skapa ett hållbart samhälle behövs kunskaper som tidigare ansetts som mjuka (och mindre värda). Just nu ser vi hur betydelsen av olika kunskaper och färdigheter byter plats med varandra. Social kompetens, nyfikenhet, kreativitet och empati håller på att bli viktigare än hård kunskap i exempelvis matematik, då behovet av sifferexpertis minskar på grund av ny teknologi.

Men, framtiden är inte betjänt av att vi ställer det ena mot det andra. Det är därför Beckmans designhögskola och Art initiative Handelshögskolan gör gemensam sak och tillsammans tackar ja till Elof Hansjons inbjudan.

Våra lärosäten kan tyckas ha helt olika inriktningar men vi inser samtidigt vikten av att diversifiera unga människors intresse- och kompetensområden, för att ge dem den bästa möjliga grund inför en alltmer osäker framtid.

Och trots att vi inte vet särskilt mycket om framtiden kan vi vara säkra på en sak – estetik och ekonomi kommer att hänga ihop.

Karina Ericsson Wärn

rektor Beckmans designhögskola

Robert Stasinski

Art initiative, Handelshögskolan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel