Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strategiskt byggande med de äldre i fokus

Annons
Debattören tycker att det är en god idé att bygga ett nytt äldreboende på Nykvarns gamla idrottsplats. Karta: Tomas Karlsson

Vår skyldighet är att värna de äldre. Deras strävan och uppoffringar har gett oss våra förutsättningar.

Anmäl text- och faktafel

Under den senaste valrörelsen träffade vi som är SD-politiker i Nykvarn, äldre människor som var djupt oroade över sin situation. Det som ständigt återkom var oron för att inte få plats i ett äldreboende, eller att de äldre skulle bli separerade från den de hade levt tillsammans med hela livet.

Vi fick höra hur kommunen hade placerat exempelvis mannen i södra Stockholm varpå den äldre damen blev tvungen att dagpendla för att besöka sin förflyttade man.

Det är naturligtvis fullständigt orimligt att kommunen behandlar dem som byggt vårt land med denna respektlöshet. Vi talar här om människor som lever enligt invanda rutiner, en del är sjuka, har kanske svårt att förflytta sig. Behovet av ett tryggt boende med närhet till centrum, kommunikationer och vård är högst påtaglig.

Närheten till centrum gör att det är en alldeles utomordentlig plats för ett äldreboende.

En äldre medborgare har på debattplats i LT kommit med det briljanta förslaget att bygga ett äldreboende på gamla idrottsplatsen i Nykvarn.

Nykvarns centrum är under ombyggnad.

Vi i Sverigedemokraterna i Nykvarn delar den åsikten. Närheten till centrum gör att det är en alldeles utomordentlig plats för ett äldreboende. SD Nykvarn har en uttalad vision om hur Nykvarn ska utvecklas. Centrum måste naturligtvis färdigställas, tallskogen utanför Lugnet, folkparken och området runt Älgbostad måste bevaras.

Vi vill inte förtäta eller bygga på höjden, inne i själva samhället. Vi vill bygga Nykvarn från kanten och utåt, exempelvis i västlig riktning mot Taxingehållet.

Om vi bygger äldreboende och lägenheter med max tre våningar för dem som är lite äldre, närmare centrum, så kan vi bygga skolor, sportanläggningar samt villor och radhus mer i ytterkanten.

Vi hoppas att vår politik och våra förslag får gehör hos övriga partier. Det handlar trots allt om praktiska lösningar i stället för ideologiska låsningar.

Leonardo Horvat

Sverigedemokraterna Nykvarn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons