Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt mc-åkarna få vettigare förutsättningar

Södertälje kommuns förhållande till motorcykelsporten är ett sorgligt kapitel.

Annons
Mc-förare, lever på hoppet.

Detta framgår med önskvärd tydlighet av reportage (LT, 7 augusti). Frånvaron av adekvata banor att åka på har bland annat lett till åkande på olämpliga platser, något som tyvärr går ut över allmänheten.

Visserligen förekommer fortfarande motocross- och endurokörning på den anrika bansträckningen i Tuvängen som varit AMF Södertäljes tillhåll i många år, och där många kvalificerade tävlingar anordnats.

Området är emellertid kraftigt naggat i kanten genom att kommunen upplåtit tre fjärdedelar av detta för industriverksamhet.

Det framgår även av LT-reportaget att Södertälje kommun bryr sig allt mindre om de av kommunens idrottsutövare som valt motorcykelsporten. Ekonomiska bidrag har försvunnit och av det forna femårskontraktet har blivit ett skakigt ettårskontrakt.

Vad den njugga inställning till motorcykelsporten beror på kan vi bara spekulera i, men mycket har säkerligen att göra med att sporten i fråga domineras av pojkar och män.

Motorfordon som avger avgaser faller knappast heller Miljöpartiet, som förfogar över såväl miljönämndens som tekniska nämndens ordförandeposter, på läppen.

Kommunalrådet Ewa Lofvar Konradsson (MP), ordförande i tekniska nämnden, ger i LT heller inte motorcykelentusiasterna mycket hopp. Hon nämner i vaga ordalag Almnäs – som till större delen tillhör Nykvarns kommun – som en möjlighet för organiserat mc-åkande och ”gläder” AMF Södertälje med att kommunen ska ”försöka” hjälpa föreningen ”till våren eller sommaren nästa år”.

Ursäkta, Ewa Lofvar Konradsson, men detta duger inte alls!

Kommunen måste sluta behandla Södertäljes mc-ungdom som något katten släpat in. Nog måste det i hela vår vidsträckta kommun, som inte minst omspänner mer lantliga delar som Järna, Hölö-Mörkö, Mölnbo, Vårdinge och Enhörna, gå att hitta områden lämpliga för motocross och enduro.

Om bara viljan finns. Problemet är att så inte verkar vara fallet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons