Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg ett nytt äldreboende på gamla idrottsplatsen i Nykvarn

Annons
På klassisk idrottsmark vill debattören se ett nybyggt äldreboende. Foto: Mattias Holgersson

Det har nu gått 70 år sedan min hustru och jag inledde vårt gemensamma liv tillsammans och jag kan inte fatta att tiden gått så fort.

Anmäl text- och faktafel

Visst har vi haft problem under vår långa tid tillsammans, men det har alltid ordnat sig till slut. Innerst inne vet vi att vi inte kan leva utan varandra.

Vår långa gemenskap går nu mot sitt slut, vi har våra krämpor och de ökar för var dag. Vi tror och hoppas att vi får ha varandra ännu någon tid, men vi vet också att den tiden är begränsad.

Jag ska inte bli sentimental även om det kan tyckas så. Men när man har varit ett par i 70 år och varit gifta i mer än 60 år blir man lätt pessimistisk när man tänker på vad som ska ske med oss kommande år. Vart ska vi ta vägen? Vart?

Lugnet är Nykvarns enda äldreboende.

Vi måste på sikt lämna vårt hus och komma till ett äldreboende. Men var finns det plats för oss båda? Lugnet, äldreboendet i Nykvarn, är fullbelagt och ”behövande” blir deporterade till andra platser långt från Nykvarn.

Vi har bott i Nykvarn sedan 1973 och hade förväntat oss ett bättre bemötande på ålderns höst.

Jag tycker att det är ytterst svagt, ja dåligt av er i kommunstyrelsen att år efter år skjuta på ett beslut om den bästa platsen för ett nytt utökat åldringsboende.

Gamla idrottsplatsen har nära till centrum med affärer, nära till kommunikationer och nära till vårdcentral.

Det finns en mycket lämplig plats – gamla idrottsplatsen har nära till centrum med affärer, nära till kommunikationer och nära till vårdcentral. Den platsen rekommenderades redan för många år sedan av pensionärsorganisationerna i Nykvarn

Politiker i kommunstyrelsen, se till att ett nytt äldreboende byggs på mark som i dag planeras av er som en plats för diverse monument över er själva. Ni har fått väljarnas förtroende, förvalta detta på ett rätt sätt.

När tog någon makthavande i Nykvarn hänsyn till den äldre delen av kommunens invånare? Visa den viljan nu.

Rolf Höglund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons