Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ylva Johansson tycks inte se problemen

Annons

Ylva Johanssons (S) framträdande inför EU-parlamentet i Bryssel i förra veckan blev inte alls den klang- och jubelföreställning som hon trodde skulle bli av. Lätt som en plätt blev i stället en hårdhänt kraschlandning. Sverige är inte längre det socialdemokratiska föregångsland som hon tror sig företräda. Misstroendet ekade tungt från de europeiska politikerna. Nu har Johansson skriftligt förklarat sig, för att försöka få förtroende.

Visserligen var Ylva, enligt egen utsago, nöjd efteråt, Det var hon synnerligen ensam om. Problemet är att Ylva Johansson är fast i en gammal socialdemokratisk idétradition som mynnar ut i ”vi är alltid bäst”.

Svensk migrationspolitisk står inte längre högt i kurs. Vi har avsevärda problem som bekant. Även om de flesta människor som kommit hit ända sedan krigsslutet anpassat sig hyfsat väl är det många nya problem. Speciellt unga män som numer inte tvekar att ta till såväl brösttoner som skjutvapen. Stora delar av Europa ser med stor förundran på vad som utspelas nu för tiden i Sverige.

Det finns i dag grova samhällsproblem med många av de som kommit under de senaste åren. Eller är vuxna barn till tidigare inflyttade. Många av dem försöker återskapa ”lilla Bagdad”. Hedersförtryck, sprängningar, avrättningar, våld, usel privatekonomi, svarta pengar, nepotism, fundamentala moralpoliser, ständig oro för alla, bidragsberoendet är sanslöst och så vidare.

Klart att övriga Europa verkligen ser att Sverige har skaffat sig verkliga problem, det som Ylva Johansson inte förmår se.

Merparten av dem som kommit hit har funnit sig till rätta och de har varit här länge. De arbetar, de betalar skatt, de är med i samhället. Sex procent av de som flyttat hit trivs inte i Sverige, det är åtskilliga hundratusen. Häri återfinns säkerligen många av de som också är kriminella. De som av inte lyckas etablera sig i samhället. Främst unga män som redan i skolan misslyckats. De snabba stora pengarna finns att hämta hem som gängkriminell. Har du misslyckats i skolan är det svårt att komma på grön laglig kvist. Lyxliv, lyxvanor, lyxbilar, prestige inför andra i samma sociala utsatthet. Och de ställer till ett helvetiskt elände för de som vill leva i trygghet och social ordning.

Klart att övriga Europa verkligen ser att Sverige har skaffat sig verkliga problem, det som Ylva Johansson inte förmår se. Hon tror inte att vi har fått integrationsproblem av yttersta rang därav hennes ord i Bryssel ”jag är stolt över Sverige”.

Och att få med övriga Europa ner i den här usla läckande svenska EU-båten kommer aldrig att inträffa. Europa har vaknat upp medan Ylva Johansson fortfarande helhjärtat tror på ett svunnet recept.

Anders Hammarlind

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel