Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Visst lyssnar vi på Järnaborna

När vi politiker fattar beslut om investeringar är det vår uppgift att lyssna till olika intressenter, se olika perspektiv och göra prioriteringar mellan olika behov. Den bild som Mikael Blom (LT, 3 april) ger av planerna på utveckling av Ljungbackens IP i Järna är tyvärr missvisande.

Till att börja med har Järna kommundelsnämnd under många år sett att det finns eller kommer att finnas ett behov av en ny idrottshall i Järna. Detta är egentligen ingenting nytt som framkommit under senare tid, utan frågan är hur olika behov ska vägas mot varandra. Vi har också dialog med vår grundskola i Järna om behovet av ändamålsenliga lokaler för idrottsundervisningen.

Beslutet om en investering i en ishall grundar sig till stor del på vilka behov som Järna Sportklubb sett som störst och mest prioriterade

Det stämmer att beslutet om en investering i en ishall grundar sig till stor del på vilka behov som Järna Sportklubb sett som störst och mest prioriterade. Dialogen har inte förts med respektive sektion utan vi måste utgå från att klubben väger in alla sektioners behov.

JSK har här lyft fram en till ishall, omklädningsrum och gemensamhetslokaler som det mest prioriterade. Att verksamheten vuxit och att fler föreningar kommit till efter att det beslutet fattats är förstås positivt och något som kommer att påverka framtida planering.

Järna kommundelsnämnd utvecklar Ljungbackens IP utifrån ett helhetsperspektiv och en ny idrottshall finns med i planerna, även om ingenting är beslutat. Arbetet fortsätter och det är naturligtvis viktigt att alla intressenter får komma till tals, att olika behov ska vägas mot varandra och i möjligaste mån tillgodoses.

För oss politiker är det viktigt med ett gott samarbete med alla aktörer som finns på Ljungbackens IP och att de behandlas likvärdigt, men också att aktörerna har ett gott samarbete inom och mellan varandra.

Hanna Klingborg (MP)

ordförande Järna kommundelsnämnd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel