Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi sviker inte hyresgästerna

Om Centerpartiet och Liberalerna får som de vill kommer marknadshyror införas i nybyggda hyresrätter. Det innebär inte bara högre hyror för de som flyttar in i nytt, det river också upp den svenska modellen med kollektivt förhandlade hyror.

På längre sikt kommer det att betyda högre hyror och mindre trygghet för alla de som hyr sin bostad. Vi i Vänsterpartiet kommer aldrig tillåta dem att svika Sveriges tre miljoner hyresgäster på det sättet.

Vänsterpartiet har gjort allt vi kunnat för att undvika en regeringskris. Nu står vi inför fullbordat faktum, regeringen faller.

Väljarna har rätt att veta varför centerpartister och liberaler vill tvinga igenom ett förslag som leder till chockhöjda hyror och osäkra bostäder. Kanske kan centerpartisterna här i kommunen ge ett svar på det? Det minsta man kan begära är att de möter oss i en lokal debatt, och ger hyresgästerna här i Södertälje ett tydligt svar på varför det är så viktigt att höja deras hyror med 30–50 procent.

De socialdemokratiska politikerna här i Södertälje vet lika väl som vi att marknadshyror är en usel idé som straffar alla Sveriges hyresgäster och bara gynnar de stora fastighetsägarna.

Södertäljes hyresgäster varken kan eller vill betala de drastiskt höjda hyror regeringen föreslår. Om ni fortfarande står på vanligt folks sida är det nu det är dags att visa det!

Mikael Olsson

ordförande Vänsterpartiet Södertälje

Josefine Nymark

vice ordförande Vänsterpartiet Södertälje

Sait Yildiz

tillförordnad gruppledare Vänsterpartiet Södertälje

Erik Schölin

styrelseledamot Vänsterpartiet Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel