Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi samarbetar gärna med Beckmans för att locka till estetiska utbildningar

Artikel 16 av 18
Gymnasiekrisen
Visa alla artiklar

I en debattartikel skriver Karina Ericsson Wärn, rektor för Beckmans Designhögskola, om vikten av estetiska utbildningar på gymnasienivå och beskriver sin oro över att Södertälje kommun nu avbryter intagningen till det estetiska programmet.

Beckmans är en viktig utbildningsinstitution som jag har stor respekt för och jag vill tacka för ert engagemang. Södertälje är en av de kommunala huvudmän i Stockholmsregionen som under många år försökt att arbeta med estetiskt program på gymnasienivå. Tyvärr söker inte tillräckligt många elever estetiskt program här hos oss vilket stämmer överens med trenden över tid både i riket och i regionen. Precis som för alla andra program och inriktningar som har för få sökande blev vi till slut tvungna att dra i bromsen när eleverna valde bort oss.

Vi beslutade i samband med detta om en utredning som ska leda till att Södertälje kommun fortsätter att på något sätt driva estetiskt program eller inriktning – just för att dessa är viktiga för samhället och för eleverna.

I samband med denna utredning skulle vi förstås gärna vilja samtala med er om hur vi konkret kan arbeta tillsammans för att erbjuda något som är ännu mer attraktivt för eleverna efter det intresse som ni nu har visat.

Elof Hansjons (S)

ordförande i utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel