Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi jobbar hårt för en ny mötesplats

Södertälje kommun har tre större mötesplatser för seniorer. Men sedan november har en av dem, Lunaträffen, varit stängd på grund av mögelskador i lokalen. Möglet var något som tidigare var okänt.

I samband med upptäckten beslutades att omgående stänga lokalen. Det var en säkerhetsåtgärd då vi varken ville eller vågade äventyra besökarnas hälsa. Det gick fort, nästan från en dag till en annan utan att vi samtidigt kunde erbjuda en ersättningslokal.

I väntan på en ny ”Lunaträff” besöker en del Morkullans och Bergviks mötesplatser och det är förstås bra. Men för en del är det förenat med svårigheter att fysiskt ta sig till dessa mötesplatser.

Det är en högst angelägen och prioriterad sak för äldreomsorgsnämnden att återigen kunna erbjuda en centralt belägen mötesplats för seniorer. Telge Fastigheter har uppdraget att finna en lokal där det inte krävs alltför omfattande anpassningar, som ofta är mycket dyrbart och förlänger väntan. Detta uppdrag är i full gång och jag har gott hopp om att frågan snart är löst.

Vi väntar och längtar efter en mötesplats i centrala Södertälje, en mötesplats för seniorer med rum för aktivitet, en kopp kaffe och gemenskap samt med god tillgänglighet där aktivitetssamordnare tillsammans med besökarna skapar meningsfulla och aktiva dagar för vår kommuns seniorer.

Pia Sjöstrand (S)

ordförande, äldreomsorgsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel