Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi jobbar för en europeisk koldioxidskatt

Annons

Stig Linde efterfrågar en offensiv klimatpolitik i EU och en kandidat som på allvar vill göra något åt dessa frågor i parlamentet. Framför allt ställer Stig Linde frågan till partierna vad de anser om en europeisk koldioxidskatt.

Anmäl text- och faktafel

Liberalerna är det enda parti i Sverige som föreslår just denna skatt. Vi anser att det är just på europeisk nivå som stora gränsöverskridande frågor ska avgöras. Hur vi klarar Parisavtalets mål och sänker koldioxidutsläppen är en sådan fråga där vi anser att EU är rätt nivå. Naturligtvis ska Sverige göra allt för att bidra. Men, Sverige är helt enkelt för litet för att själv kunna lösa alla problem med de globala utsläppen. En av världens största ekonomier i form av EU är precis rätt nivå.

Vi måste satsa på teknikutveckling för att minska utsläppen. Men, vi har även flera skarpa förslag på klimatområdet. Som att avveckla kolkraften i Europa, förbättra handeln med utsläppsrätter och satsa på forskning för att återföra och lagra koldioxid i marken. Vi hoppas att vi gett Stig Linde de svar han efterfrågade i sin insändare.

Karin Karlsbro (L)

kandidat till Europaparlamentet

Metin Hawsho (L)

gruppledare Södertälje

Karin Eklind (L)

ledamot miljönämnden Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel