Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Varför är Håkan Buller så rädd för att debattera Maren nu?

 
Hotellplanerna vid Maren
Visa alla artiklar

Föreningen Vårda Södertälje har lämnat ett konstruktivt förslag om hotellet vid Maren (LT, 2 juni). Syftet var att skapa en bättre stadsmiljö och att rädda Maren. Vi ville på ett tidigt stadium komma in i processen med synpunkter.

Vi tycker därför att det är en dålig idé att, som stadsbyggnadsnämndens ordförande Håkan Buller (S) sa till SVT Södertälje, vänta med synpunkter tills senare. Vår uppfattning är att ju tidigare synpunkter kommer, desto större nytta gör dom.

Vi känner oss också tvingade att kommentera Håkan Bullers invändningar mot förslaget:

1) ”Stora ledningar i gatan försvårar förslaget”. Det kan vara ett problem. Med tanke på de stora investeringar för ett 14-våningshotell, ny garageinfart och en ombyggnad av kajen kan knappast kostnaderna för en ledningsflytt stjälpa hela projektet. Utbyggnaden av kajen behövs inte och därmed sparas kostnader.

2) ”Garaget får inte påverkas”. Vårt förslag bygger på att hotellet tillförs mark utanför dagens fastighetsgräns istället för en utbyggnad på kajen. Under den marken finns inget garage.

Den nya gatan kommer att gå över en del av Sorbonparkeringen och sedan vinkla av längs dagens stödmur vid Orionkullens fot. Orionkullen värnas således.

3) ”Det blir ingrepp i Orionkullen”. Den nya gatan kommer att gå över en del av Sorbonparkeringen och sedan vinkla av längs dagens stödmur vid Orionkullens fot. Orionkullen värnas således.

4) ”Det blir en för brant backe för bussarna”. Bussar kör där i dag. Det blir inte brantare för att sträckningen blir något längre – snarare mindre brant.

Tre av Håkan Bullers fyra invändningar stämmer inte. En av dessa, den första, borde gå att hantera. Frågan kvarstår: Varför inte förskjuta hotellet en bit från kajen, skapa två nya stadskvarter och samtidigt rädda Maren?

Föreningen Vårda Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel