Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vänsterpartiet sällar sig till nättroll

Att två företrädare för Vänsterpartiet sällar sig till de nättroll och extremister (LT, 4 april), som försöker plocka billiga politiska poäng på en global pandemi och samhällskris, imponerar inte. Inte heller imponerar tänjande på fakta och sanning samt spridandet av desinformation.

Det gör ont i hjärtat att det dessutom är Kerstin Pettersson (V) och Staffan Norberg (V), vilka jag känt under många år och ofta försvarat som rättskaffens (om än) vänsterpolitiker, som satt sina namnteckningar under insändaren.

Som en av få huvudstadsregioner i världen upprätthålls i Stockholms län just nu både pendeltåg samt tunnelbana med full kapacitet och stor kraft läggs på att samma sak ska gälla busstrafiken dygnets alla timmar med särskilt fokus på rusning.

Den sistnämnda brottades för drygt två veckor sedan med problem i några delar av länet till följd av hög sjukfrånvaro. Den har sedan dess steg för steg blivit bättre. Bussarna rullar nu med enstaka undantag som den ska tack vare stora insatser från dem som kör och arbetar med busstrafiken. Arbete fortgår för att läget ska gå att upprätthålla och fungera ännu bättre över tid.

Målet genom krisen är och förblir full trafik. Alla tillgängliga resurser ska sättas in för att det ska vara möjligt.

Här skulle jag – utöver till kollektivtrafikens fantastiska medarbetare – vilja rikta ett stort tack för god dialog och vilja till konstruktiv handling mellan region och operatörer såväl som kommuner och näringslivet. Denna goda dialog gjorde att vi i just Södertälje snabbt kunde identifiera, säkra och trafikera kritisk pendlingstrafik när det såg som mörkast ut.

Målet genom krisen är och förblir full trafik. Alla tillgängliga resurser ska sättas in för att det ska vara möjligt. Samtidigt har envar i ansvar att planera sin resa för att undvika trängsel, om det går resa bortom rusningstrafik och om möjligt ta en senare avgång eller helt undvika att göra resor om vi inte behöver det.

Där Vänsterpartiet styr ser vi nu exempelvis att kollektivtrafiken aktivt skärs ned

Full trafik trots färre resande skiljer sig inte bara åt från omvärlden, utan även från övriga delar av landet. I regioner där Vänsterpartiet styr ser vi nu exempelvis att kollektivtrafiken aktivt skärs ned av vad som förefaller vara en kombination av höga sjukskrivningar och snäva ekonomiska skäl. Säkert kan de två kamraterna från Vänsterpartiet förklara tanken bakom en sådan politik.

Dock vore det bättre om ni i stället gjorde som samtliga övriga partier och försökte vara med och ta ansvar för Sverige och ett hårt ansatt Stockholms län genom en svår tid. Många av era partikamrater har redan valt att agera annorlunda än ni nu väljer att göra. Lär av dem.

Den politiska sandlådan har sin tid, men det är allvar nu. Det är min övertygelse att den Staffan Norberg och den Kerstin Pettersson jag lärt känna vet detta. Jag vädjar därför till er att tänka om, ställa upp och hjälpa till. Inte sälla er till de krafter som nu står vid sidan av och vill sprida nidbilder eller stjälpa det arbete som görs för att Sverige ska fungera. Ett spöke går genom världen. En dödlig pandemis spöke. Från var och en efter förmåga: Låt oss alla hjälpas åt för människors bästa genom krisen.

Kristoffer Tamsons (M)

trafikregionråd och ordförande för SL

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel