Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Två förbättringar behövs på E20

Signaturen ”Nykvarnsbo” har i en insändare publicerad (LT, 24 januari) missförstått den artikel och de uttalanden jag gjorde i en tidigare artikel (LT, 20 januari) avseende behov av åtgärder på E20 i Nykvarns kommun.

Jag vill därför förtydliga att jag ser att Trafikverket behöver göra två förbättringar på E20:

1) Snabba förbättringar på befintlig trafikplats i Nykvarn, i syfte att minska de allvarliga köproblem som på vissa tider uppstår på ramperna och som ibland orsakar stillastående trafik på E20. Förbättringar kan exempelvis göras, som insändaren är inne på, genom att förlänga ramper. Oavsett vad som görs, så är det mycket viktigt att Trafikverket gör något snabbt åt denna trafikfarliga situation. Trafikverket har informerat oss om att de avser att göra något åt situationen under år 2022. Det anser vi inte vara tillräckligt snabbt. Vi fortsätter därför dialogen med Trafikverket i denna fråga.

2) Investering i form av en ny trafikplats på E20 i Nykvarns kommun för att förbättra tillgänglighet men också öppna upp möjligheter till fortsatt utveckling av kommunens västra delar. Investeringen finns med i den politiskt antagna vägtrafikplanen för Nykvarns kommun liksom i vår översiktsplan. Kommunen har påbörjat arbete med en så kallad åtgärdsvalsstudie för en sådan ny trafikplats, och kommer även där fortsätta dialogen med Trafikverket.

Bägge förbättringarna behövs. Jag anser alltså inte – som insändaren påstod – att en ny trafikplats kan ta bort problemen i den befintliga trafikplatsen.

Bengt Andersson

samhällsbyggnadschef, Nykvarns kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel