Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Tillsammans gör vi nödvändiga förändringar

 
Nedläggningen av Nova
Visa alla artiklar

Stort tack för alla insändare med temat att rädda mötesplats Nova i Lunahuset.

Nova har varit en mötesplats som betytt mycket för många. Även om förändringar görs ser vi med tillförsikt på framtiden. Södertälje kommuns satsning på fritidsgårdarna är viktiga för att kunna blicka framåt. Våra åtta fritidsgårdar får cirka 100 000 besök av barn per år. Öppettiderna är anpassade till barn och ungas fritid.

Fritidsgårdarna är mötesplatser som förändrar unga människors liv. Engagerade fritidsledare med stort hjärta och upparbetad kompetens gör allt för att barn och unga upp till 18 år ska få en så berikande fritid som möjligt.

Nova har en allt för liten mängd besökare i relation till antalet anställda. Novas öppettider 13:00–19:00 på vardagar matchar inte barnens behov, större delen av den tiden vistas barnen i skolan. En förändring var absolut nödvändig att göra.

De vuxna som besöker Nova samtalar vi nu med, för att ta del av hur de vill att förändringarna ska göras. Det är viktiga röster och vi upplever redan att med det engagemang som visas, inte minst i LT, kommer något konstruktivt växa fram.

Processen har just påbörjats. Kan vi nu hitta rätt nivå på samtalet, lyhört lyssna in olika typer av behov, så kan vi se något nytt och spännande framträda. Döms förutsättningarna ut från första början blir uppförsbacken brantare.

Vi ser ljust på framtiden. Lokalerna i Lunagallerian hoppas vi kommer att fyllas med spännande verksamheter. Alla som nu är engagerade och vistas i Luna – ni är betydelsefulla för att dessa verksamheter ska kunna förverkligas på bästa sätt.

David Winerdal (KD)

ordförande kultur- och fritidsnämnden

Ingela Evegård (S)

vice ordförande kultur- och fritidsnämnden

Helena Hellström

tillförordnad kultur- och fritidschef

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel