Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Svikna vallöften kännetecknar äldreomsorgen

I valrörelsen gick den styrande majoriteten (S, KD, C, och MP) ut med att de skulle satsa extra på äldreomsorgen. Vad blev det av denna satsning?

Ett år har gått på mandatperioden och den påstådda satsningen lyser med sin frånvaro både ekonomiskt och kvalitetsmässigt.

• Hemtjänsten har stora problem att utföra det som kunderna är beviljade.

• Äldreboende som skulle byggas och vara klart 2021 är inte ens projekterat.

• Trygghetsboende/mellanboende har inte kommit igång som utlovat.

Detta är bara några exempel på vad svikna vallöften innebär för våra äldre medborgare i kommunen. Den självklara frågan blir då hur länge de äldre ska behöva vänta på vad de har blivit lovade?

Vän av ordning undrar hur vi moderater skulle ha genomfört detta. Jo, vi skulle ha tagit externa entreprenörer som med effektivitet och korta handläggningstider löst detta för att säkerställa att medborgarna får den vård och omsorg de är berättigade till.

Vill man lösa problemen som finns inom äldreomsorgen så går det inte bara att prata om att det ska bli bra, det krävs även att man gör något åt saken. Därför behöver vi ta vara på möjligheten som finns med externa entreprenörer för att Södertälje ska kunna erbjuda en värdig ålderdom.

Anne-Marie Larsson (M)

andre vice ordförande äldreomsorgsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel