Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Stoppa nedläggningen av Nova

Artikel 17 av 19
Nedläggningen av Nova
Visa alla artiklar

Det kan knappast råda någon tvekan om att den planerade nedläggningen av verksamheten vid Café Nova upprör många. I LT den 28 maj citeras i ett reportage en av tre unga kvinnliga Nova-deltagare exempelvis på följande sätt: ”Men jag kommer aldrig att hitta någon plats som är bättre än Nova.”

Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 25 maj ifrågasatte en samlad opposition majoritetens beslut att lägga ner verksamheten vid Nova. Det gjorde att debatten kring en av Linda Sjögren (V) väckt interpellation, riktad till kultur- och fritidsnämndens ordförande David Winerdal (KD), förlängde sammanträdet med närmare en timme.

Representanterna för oppositionspartierna (Moderaterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet, Liberalerna och Realistpartiet) pekade alla på det faktum att Café Novas verksamhet är mycket uppskattad och välbesökt. Av detta drogs slutsatsen att majoritetsbeslutet att lägga ner Nova varit felaktigt och förhastat.

Oppositionen har också föreslagit att kultur- och fritidsnämnden förutsättningslöst ska undersöka möjligheterna att driva verksamheten vidare.

I våra ögon är Winerdals argument såväl felaktiga som patetiska.

David Winerdal tvingades i fullmäktige med näbbar och klor, som vi uppfattade det av rena prestigeskäl, försvara ett illa förberett och föga genomtänkt beslut. Hans argumentation gick i första hand ut på att de flesta deltagare vid Nova är i 30-årsåldern och därför inte faller under nämndens ansvar samt att deltagandet varit nära nollpunkten.

I våra ögon är Winerdals argument såväl felaktiga som patetiska. Flera av fullmäktiges debattörer vittnade om att deltagarna i gemen varit betydligt yngre och att Café Nova vid deras besök varit nära nog fullsatt. Winerdals argument luktar som vi ser det ren desperation.

Sverigedemokraterna anser, i likhet med övriga oppositionspartier, att Nova fyller en viktig kulturell och social funktion i Södertälje kommun. Majoriteten måste därför tänka om och stoppa nedläggningen.

Beata Milewczyk (SD)

gruppledare

Tommy Hansson (SD)

ledamot i kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel