Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Sopa framför egen dörr, Sait Yildiz

Sait Yildiz (V) riktar i en artikel (LT, 31 maj) kritik mot Sverigedemokraterna i anledning av vad Mariusz Kawecki (SD) yttrade från talarstolen i anslutning till en interpellation till kommunstyrelsens ordförande om vilken kunskap Södertälje kommun har om eventuella så kallade IS-återvändare.

Anmäl text- och faktafel

Några klargöranden är på sin plats. Yildiz säger, om han är korrekt citerad i LT, att han anade att ”SD skulle försöka ställa kristna mot muslimer” samt att ”SD är inte bara okunniga, de försöker också manipulera historien”.

Det får väl Sait Yildiz tycka om han så önskar. Problemet med resonemanget är bara, att det inte var ”SD” som uttryckte åsikten att muslimer skulle avrådas från att flytta till Södertälje. Det var Mariusz Kaweckis egen personliga åsikt som övriga i SD:s fullmäktigegrupp aldrig har ställt sig bakom, något som såväl Mariusz själv som vårt partis gruppledare Beata Milewczyk påpekade flera gånger. Yildiz har uppenbarligen inte uppfattat detta.

Det bör påpekas att Mariusz Kawecki sedan debatten i fullmäktige valt att lämna samtliga sina kommunala uppdrag samt även ansökt om utträde ur SD.

Om man som Sait Yildiz väljer att anklaga andra för att vara ”okunniga” är det inte för mycket begärt att man själv besitter nödvändig kunskap i sammanhanget.

Den verkliga horrören i Sait Yildiz inlägg är emellertid den passus i intervjun, där han på fullt allvar hävdar: ”Det var nationalister med samma ideologi som SD som utförde folkmordet Seyfo för att de ville bli av med alla oliktänkande.”

Om man som Sait Yildiz väljer att anklaga andra för att vara ”okunniga” är det inte för mycket begärt att man själv besitter nödvändig kunskap i sammanhanget. Det gör inte Sait Yildiz. De som utförde folkmordet på armenier, assyrier/syrianer, kaldéer med flera i det Ottomanska riket i anslutning till första världskriget var muslimska hegemonister som ville utrota alla kristna i riket.

SD är inte muslimska hegemonister som vill utplåna kristna trosbekännare – det borde väl vara uppenbart även för en vänsterpartist som Sait Yildiz? Som ju själv tillhör ett parti med rötter i kommunismen, en ideologi som har miljontals liv på sitt samvete.

Sopa gärna framför egen dörr innan du riktar orimliga anklagelser mot andra, Sait Yildiz.

Tommy Hansson (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel