Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Mycket har blivit till det bättre

Artikel 19 av 22
Planerna för gamla IP i Nykvarn
Visa alla artiklar

I veckan framförde fyra politiker sina partiers synpunkter i LT om ett nytt förslag rörande byggandet av bostäder på Gamla IP i Nykvarn.

Från Nykvarnscenterns sida vill vi här framföra vår syn på förslaget. Vi har i tidigare artiklar och insändare kallat detta för Nykvarns långbänk, varför det positiva nu är att något händer och att förfallet av området inte fortsätter.

Redan när området inköptes var vi positiva till bostäder skulle uppföras där, även om vi hade hoppats på ett annat upplägg, bland annat tyckte vi att det var en lämplig plats för seniorbostäder. Vi föreslog också att vårt kommunala bostadsbolag Nykvarnsbostäder skulle få exploatera området, vilket skulle gynna de som står i bostadskön. Allt för Nykvarnsbornas bästa, som det ledande majoritetspartiet alltid brukar framhålla.

Det hela slutade då (2011) i ett beslut att utlysa en markanvisningstävlan. Åtta och ett halvt år senare har vi nu kommit till granskning av det förslag som HSB Södertälje tillsammans med den kommunala förvaltningen arbetat fram.

Ett kvarstående problem är att endast ett fåtal Nykvarnsbor i dagsläget är medlemmar i HSB

Jämfört med det första förslaget har mycket förbättras och jag instämmer med Leif Zetterberg (NP) att förslaget kan förfinas ytterligare. Ett kvarstående problem är att endast ett fåtal Nykvarnsbor i dagsläget är medlemmar i HSB Södertälje och av den anledningen kommer ha svårt att få tillgång till dessa lägenheter.

Alltnog, det är nu vår förhoppning att kringboende och övriga intressenter verkligen tar tillfället i akt att framföra sina synpunkter under granskningsperioden.

Lennart Ygstedt (C)

vice ordförande för Centerpartiet i Nykvarn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel