Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Hemma bra men borta bäst?

Du har säkert sett kommunens budskap om att turista hemma. Via annonser i media och på skyltar samt direktreklam pushar nu Södertälje kommun för sommarturistande inom kommunen. Syftet är att hjälpa den lokala besöksnäringen att öka sin beläggning efter en ovanligt tuff vår. Gott så.

Men intresset för att stötta Södertäljes företag slutar där. Uppdraget att utforma kampanjen har gått till en reklambyrå i Hälsingland och för att trycka trycksaken som skickats till alla hushåll valdes inte något av alla Södertäljes duktiga tryckerier.

Samtidigt sitter det excelarksfantomer på kommunens näringslivskontor och funderar på varför kommunen har en ovanligt svag tjänstesektor inom bland annat just de här tjänsteområdena.

Varför duger inte Södertäljes tjänsteföretag åt Södertälje kommun, inte ens för att göra en kampanj om att stötta det lokala näringslivet? Jag tror att de flesta tänkbara aktörer i kommunen hade blivit både stolta att få hjälpa till och glada över att ha fått ett extra uppdrag innan sommaren. Eller är det bara invånarna som ska tänka på att handla lokalt?

Pär Abrahamsson

vd Infobyte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare