Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Grön ideologi ser till helheten

Miljöpartiet har sedan vi bildades varit den tydligaste politiska kraften för miljön, där nu klimatförändringarna är mer aktuella än någonsin. En insändarskribent frågar varför Miljöpartiet inte växer i opinionen under pågående klimatkris och menar att vi splittrar oss i olika frågor, när vi istället borde lägga allt krut på miljöfrågorna.

Miljöpartiet eller Miljöpartiet de gröna som vi faktiskt heter, är det enda svenska partiet som är medlem i European green party och Global greens, internationella samarbetsorganisationer för gröna partier. Vi är en del av en växande grön rörelse.

Det som förenar gröna partier är den gröna ideologi som är betydligt bredare än miljö- och klimatpolitik. En grön ideologi eftersträvar social rättvisa och rättvisa över generationer. Grön ideologi står för en inkluderande demokrati, som skyddar medborgarna och stärker dem, som värnar om mångfald och respekterar rättsstaten, som främjar internationell fred och hållbar utveckling.

Miljöpartiet kommer fortsätta att oförtrutet kämpa för naturen och att minska utsläppen.

Vid senaste riksdagsvalet och EU-valet var klimatfrågorna något som alla partier talade om. Det är naturligtvis positivt att fler partier nu intresserar sig för klimatfrågorna, men det ställer också krav på Miljöpartiet att bättre förklara och lyfta fram vår miljö- och klimatpolitik.

Miljöpartiet är det parti som har störst kunskap och erfarenhet av miljö- och klimatfrågor. Miljöpartiet är också det parti som verkligen levererar miljöpolitik för det väljarstöd vi får och står upp för frågorna även vid förhandlingsbordet. Opinionen kommer alltid svänga uppåt och nedåt. Men en sak är säker, Miljöpartiet kommer fortsätta att oförtrutet kämpa för naturen och att minska utsläppen. Vi kommer också att kämpa för kommande generationers rättigheter och alla människors lika värde. Vi hoppas så klart att fler vill rösta på oss och gärna engagera sig i vårt parti.

Lars Greger

Hanna Klingborg

språkrör för Miljöpartiet i Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel