Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Förändra för alla flickors rätt till ett värdigt liv

Vi kan aldrig acceptera att flickor föds in i förtryck och orättvisor och berövas ett värdigt liv – bara för att de är flickor. Att fattigdom och normer gör att flickor får sämre möjligheter till utbildning, sjukvård eller försörjning. Att de utsätts för sexuellt våld eller könsstympning. Eller att flickor får äta sist och minst.

Det är en ständig kamp om liv och död, som vi måste ta tillsammans. I årets ACT Svenska kyrkans julinsamling har vi den stora möjligheten att tillsammans förändra för att ingen flicka ska hotas, utnyttjas eller kränkas. För varje barn är skapad till Guds avbild och har samma värde – oavsett kön.

ACT Svenska kyrkan stödjer projekt över hela världen för att stärka flickors rätt till god hälsa, värdighet och makten över sitt eget liv. I årets julkampanj kan du genom din gåva vara med i arbetet för fem fokusområden.

• Trygghet och försörjning

• Hälsa och sjukvård

• Utbildning

• Mat och vatten

• Rätten till sin kropp

Julinsamlingen började första advent och du kan bidra genom att exempelvis skänka pengar digitalt via Svenska kyrkans hemsida. På hemsidan finns ytterligare information om alla de olika projekt som ACT Svenska kyrkan är med och stöttar världen över.

• Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag

• Fler än 100 000 flickor könsstympas varje dag

• Fler är 350 miljoner flickor och kvinnor kan inte läsa och skriva

Tillsammans kan vi förändra så att varje flicka får ett värdigt liv och inte föds in i förtryck och förföljelse.

Här i Södertälje har vi i Södertälje församling en internationell grupp som ideellt arbetar med ACT Svenska kyrkan och Svenska kyrkan i utlandet.

Tillsammans kan vi förändra så att varje flicka får ett värdigt liv och inte föds in i förtryck och förföljelse.

Internationella gruppen Södertälje församling Svenska Kyrkan

Nina Wahlin

Ingegerd Blomqvist

Ann-Louise Östling-Lind

Anita Sääf

Cecilia Granath

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel