Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Dags för Liberalerna att lägga plakatpolitiken åt sidan

Annons

Liberalerna i Södertälje visar verkligen att krisen om partiets överlevnad är påtaglig.

I en debattartikel skriver Metin Hawsho (L) och Victor Zetterman (L) att Moderaterna, med stöd av Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, tar en halv miljard från skolan. De hänvisar till den extrabudget som den samlade oppositionen i riksdagen lagt fram för att hjälpa kommunerna och regionerna i landet när Liberalerna och resten av januaripartierna misslyckats med att ta ansvar.

Oppositionens extrabudget innebär 2,5 miljarder mer till kommunerna än regeringens förslag. Detta genom att bland annat göra om det riktade statsbidraget för lärarassistenter till ett generellt statsbidrag till skolorna. Detta innebär att vissa skolor kommer anställa assistenter, vissa kommer anställa lärare och vissa kommer kunna behålla befintlig personal och slippa nedläggning.

Detta är dock oviktigt för Liberalerna och vi kan till viss del förstå deras bitterhet. Lärarassistenter är trots allt den enda fråga som Liberalerna har drivit den senaste tiden, åtminstone sedan de satt sig i knäet på Socialdemokraterna.

Att vara bitter är dock ingen ursäkt för att ljuga och vara oseriös. Både Metin Hawsho och Victor Zetterman vet att alla skolor i Sverige står inför stora utmaningar. De vet också att vi står inför en tid där verksamheter tvingas lägga ner och stänga.

Moderaterna räddar skolorna i dag så att Liberalerna har någonstans att skicka lärarassistenterna i morgon.

Moderaterna vill göra allt för att ge alla skolor möjligheten att finnas kvar och då krävs det att kunna lägga sin besatthet av plakatpolitik åt sidan och inte sprida lögner för att man är bitter.

Därför gör vi moderater prioriteringen att omfördela statsbidraget från lärarassistenter till all utbildning och alla skolor. Det medför att Södertälje får möjligheten att anställa 82 lärare och säkerställa att våra skolor fungerar och att våra elever inte behöver drabbas av regeringens oförmåga och ovilja till ansvarstagande.

Moderaterna räddar skolorna i dag så att Liberalerna har någonstans att skicka lärarassistenterna i morgon.

Alexander Rosenberg (M)

oppositionsråd

Christoffer Johansson (M)

andre vice ordförande, utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel