Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Bra att den skadliga värnskatten tas bort

Sverige är ett litet exportberoende land med en åldrande befolkning och ökande utgifter för välfärden. Det är därför avgörande att den svenska ekonomin fortsätter att växa, men med några av världens högsta skatter är det dock flera företag och investerare som överväger att lämna Sverige.

Liberalerna har därför genom Januariavtalet förhandlat fram tio miljarder kronor i sänkta skatter på både jobb och företagande för att öka den svenska konkurrenskraften.

För Södertälje kommun innebär detta att det från och med den 1 januari 2020 kommer bli lättare för kommunens nyanlända, unga och långtidsarbetslösa att gå från arbetslöshet och/eller bidragsberoende till anställning då arbetsgivaravgiften för dessa grupper sänks.

Det kommer även löna sig mer för Södertäljes invånare att utbilda sig och våga göra lönekarriär då den skadliga värnskatten, som enligt Svenskt näringsliv beräknas ha kostat det svenska samhället över 200 miljarder kronor, tas bort.

Södertäljes företag som sysslar med forskning och utveckling kommer också att bli mer konkurrenskraftiga då forskningsavdraget höjs till 500 miljoner kronor, vilket kommer tillföra till kommunens långsiktiga tillväxt ytterligare.

Metin Hawsho (L)

gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel