Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Bojkotta Kronfågel och inför kameraövervakning på slakterierna

De ohyggliga bilderna filmade i maj överträffade de värsta av

mardrömmar. Över 90 kommuner stoppade inköp från Kronfågel efter att Robert Aschberg i reportaget ”200 sekunder” avslöjat att kycklingar skållas levande i Kronfågels slakteri utanför Katrineholm, där drygt en miljon kycklingar dödas varje vecka.

Trots löften om bättring fortsätter skandalen, avslöjar FoodMonitor, som trots att ”sekretessen hos myndigheterna nu är i det närmaste total om bristerna” kunnat visa att många kycklingar skållats levande (ostuckna) mellan 14-17 juni. Det är fruktansvärda uppgifter vi i Total insyn tar emot, men vi är inte förvånade efter att ha följt Kronfågels verksamhet det senaste halvåret.

Vi uppmanar samtliga Sveriges kommuner och konsumenter att bojkotta Kronfågel och vi kräver att myndigheterna omedelbart lyfter den kompakta sekretessen om kycklingarnas enorma lidande.

Konsumenter har rätt att få veta vad som händer bakom stängda dörrar. Det är dags att Sverige inför kameraövervakning på gårdar, transporter och slakterier.

Linda Lindström

ordförande Total insyn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel