Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Att vaccinera sig är att ta ansvar för sig själv och andra

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Aldrig har vaccin mot ett virus varit så efterlängtat som nu. Enbart i Sverige har coronaviruset och sjukdomen covid-19 hittills orsakat mer än 13 700 dödsfall. Vi gör alla uppoffringar och måste leva med tuffa restriktioner. Att vaccinera sig är därför den enskilt viktigaste insatsen vi kan göra för att bidra till att stoppa smittspridningen och pandemin.

Att bli sjuk i covid-19 innebär en större risk för dig än att ta vaccin. Många infektionssjukdomar kan orsaka långvariga medicinska besvär. Covid-19 är dessutom en allvarlig och oberäknelig sjukdom.

Vi som arbetar i offentlig sektor och i sjukvården har under pandemin haft som högsta prioritet att skydda både medarbetare, invånare och patienter från sjukdom och i värsta fall död. Men för att stoppa smittspridningen av corona krävs det att vi är många som väljer att vaccinera oss. Om vi inte vaccinerar oss får vi leva med covid-19 i många år till.

Forskarvärlden tillsammans med industrin har sedan starten av pandemin arbetat för att ta fram säkra vacciner. Vi har alla hört om biverkningarna som rapporterats. Alla vacciner har biverkningar, men man ska komma ihåg att dee är väldigt ovanliga.

Så nu välkomnar vi detta verktyg i kampen mot covid-19. Att vaccinera sig är att ta ansvar för sig själv och andra.

Vi uppmanar dig att basera ditt viktiga beslut om att tacka ja till erbjudandet om vaccination på fakta. Då bidrar du till att skydda dig själv och andra.

Christophe Pedroletti

verkställande direktör, Södertälje sjukhus

Ola Schön

tillförordnad stadsdirektör, Södertälje kommun

Frida Nilsson

kommundirektör, Nykvarns kommun

Mats Bergström

kommundirektör, Salems kommun

Leif Eriksson

kommundirektör, Botkyrka kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel