Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Äntligen minskar flygandet

Miljöpartiet har länge varit kritiska mot att Region Stockholm inte lyckats minska antalet tjänsteresor med flyg. Därför är det oerhört glädjande att regionens hållbarhetsredovisning för 2019 visar att tjänsteresor med flyg minskat med elva procent. Samtidigt har tågresandet ökat med åtta procent.

Det visar att de anställda i Region Stockholm vill resa hållbart i tjänsten, men också att det gör skillnad att Miljöpartiet nu är med och styr. 

Vi är på rätt väg, men långt ifrån framme. Därför kommer vi i år att införa nya riktlinjer för tjänsteresor som tar större klimathänsyn. På så vis tar vi nästa steg så att ännu fler ska välja att resa med tåg eller göra videosamtal i stället för att flyga. 

Region Stockholms hållbarhetsredovisning för 2019 visar att vår region fortsatt ligger långt fram i klimatarbetet. Det uppsatta målet att minska utsläppen av växthusgaser från de egna verksamheterna med minst 50 procent till nästa år jämfört med 2011 nådde vi nästan redan ifjol då minskningen var 48 procent. 

Nu fortsätter arbetet med att skapa världens första klimatneutrala region. 

Tomas Eriksson (MP)

miljö- och kollektivtrafikregionråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel