Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Anlägg en multiplan i Glasberga

Glasberga är vår senaste stadsdel och en del av kommunen som växer allra snabbast. I området bor i dag drygt 2 500 personer, och de kommer att bli fler den närmaste tiden i takt med att området fortsätter att utvecklas och bebyggas.

Tyvärr är möjligheterna till lek och aktiviteter för stadsdelens barn och unga kraftigt begränsad. Många gånger krävs det att barnen skjutsas ut från området för att delta i olika aktiviteter.

De allra flesta stadsdelar och kommundelar i Södertälje kommun har numera tillgång till olika aktivitetsytor i sitt närområde. Att barn och ungdomar rör på sig och kan utföra aktiviteter som är tillgängliga i närområdet är av yttersta vikt för både folkhälsa och miljö.

Det är därför vi i Liberalerna nu föreslår att det anläggs en multiplan i Glasberga, likt de som finns i många andra stadsdelar. Multiplanen kommer att erbjuda möjlighet för Glasbergas barn och ungdomar, både pojkar och flickor, att ägna sig åt idrottsaktiviteter i en ordnad och trygg miljö nära hemmet.

Metin Hawsho (L)

gruppledare

Ida Banovac (L)

ledamot kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel