Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Alla stora evenemang kommer att ställas in

Nu är våren här och snart är det sommar. Ett vanligt år skulle kommunen ordna stora arrangemang där vi tillsammans möter våren med brasa och tal, där vi firar nationaldagen på vackra Torekällberget och där vi i slutet av sommaren roar oss på den festliga Södertäljefestivalen.

Men detta är inte ett vanligt år. I hela världen pågår ett coronavirusutbrott och många har insjuknat i covid-19. I Södertälje är vi mitt uppe i detta och de officiella siffrorna över smittade visar att vi inte på något sätt kan frångå arbetet med att begränsa smittspridningen.

Därför kommer alla större arrangemang att ställas in.

I närtid gäller det Valborgsfirande, Nationaldagsfirandet och Södertäljefestivalen. Det blir svåra ingrepp i våra fina traditioner. Vissa saker kommer att genomföras digitalt men att samlas på samma plats behöver vi tyvärr undvika.

Dessa svåra beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer om hur vi ska leva för att skydda våra sköraste påverkar oss alla. Företag, föreningar och alla vi medborgare drabbas på olika sätt.

Företag, föreningar och enskilda medborgare kommer också att drabbas av att kommunen ställer in stora evenemang under våren och sommaren.

För många företag och föreningar är detta en ohyggligt svår period. Riksdagen har beslutat om stora stödpaket och från kommunen gör vi vad vi kan för att lindra effekterna. Som enskilda medborgare kan vi också hjälpa. Vi kan handla lokalt, köpa mat från restauranger, tidigarelägga planerade inköp och köpa årskort till de stora idrottsföreningarnas nästa säsong.

Företag, föreningar och enskilda medborgare kommer också att drabbas av att kommunen ställer in stora evenemang under våren och sommaren. Om det sker ändringar i Folkhälsomyndighetens riktlinjer till hösten eller vintern hoppas vi kunna genomföra fina saker i advent och ett rejält gemensamt firande när vi blir 100 000 invånare i Södertälje. Om det blir möjligt vet vi dock ännu inte.

Friheten som givits oss av statliga myndigheter ger oss enskilt ansvar. Vi behöver alla fortsätta att följa Folkhälsomyndighetens råd och hålla två meters avstånd till andra, tvätta händerna ofta och stanna hemma vid minsta symtom.

Vi ska inte sitta nära varandra på restauranger, vi ska inte samlas till stora fester, vi ska inte göra onödiga resor, vi ska inte samlas i grupper någonstans. Vi måste tänka på andra lika mycket som på oss själva.

Boel Godner (S)

David Winerdal (KD)

Tage Gripenstam (C)

Hanna Klingborg (MP)

Alexander Rosenberg (M)

Beata Milewczyk (SD)

Metin Hawsho (L)

Linda Sjögren (V)

Joakim Granberg (RP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel