Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill öppna glassbar – skrev till statsministern

Läget är bra, likaså receptet och det säljande namnet ”Kolakross”. Det som saknas är glassbaren och alla tillstånd. Hur gör man då? Två driftiga Järnatjejer vände sig direkt till statsministern.

Glass med krossad choklad, kolasås och chokladsås på sommaren och småkakor på vintern.

Det vill Tyra Modigh och Ellen Wigermo sälja i Järna.

– Vi tycker det vore roligt samtidigt som vi tjänar lite pengar. Vi tänkte behålla hälften av pengarna och skänka resten till välgörenhet, människor som flyr och inte har det så bra. Och till hemlösa hundar, säger Ellen Wigermo.

Kruxet var bara om de skulle få tillstånd att sälja. För att bringa klarhet i frågan skickade de ett brev direkt till statsminister Stefan Löfven (S). ”Får vi sälja Stefan?”

Och statsministern svarade.

– Det blev många glädjerop. Vi hoppades han skulle svara men vi har hört att han har mycket att göra, säger Ellen Wigermo.

Statsministern tyckte det var roligt att läsa om planerna.

– Han visste inte hur gamla vi var men skrev att vi måste vara 16 år. Det kändes lite tråkigt. Vi ska fylla tio. Men vi ska fråga kommunen också, säger Tyra Modigh.

De unga entreprenörerna tycker nämligen att även yngre borde få sälja glass och småkakor om en stor del av vinsten går till välgörenhet.