Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tvingas stänga Järna värdshus

Det blir glesare mellan de klassiska vägkrogarna. I slutet av mars tvingas Järna värdshus stänga.

Annons

Sen sjuttiotalets början har det serverats husmanskost vid Värdshuset, även om restaurangen då låg på en annan plats än i dag.

Tomas Hägglund köpte restaurangen i början av tjugohundratalet.

Sedan några år äger han den tillsammans med kollegorna Kim Moberg och Bo Mattsson. Förutom de tre arbetar två andra personer regelbundet där, och på somrarna är de ännu fler.

Men den sista mars är historien slut för restaurangen som har blivit uppsagd av Statoil fastigheter som äger huset den ligger i.

– Det är ju jäkligt tråkigt, jag hade kunnat tänka mig att sälja det, men då hade det varit på mina premisser, säger Tomas Hägglund.

Uppsägningen kom per brev och överraskade restaurangägarna.

– Det är lite förvånande, för ett par år sedan lade de nytt golv och satte in nytt kakel i köket, så de la in lite pengar i det, säger Tomas Hägglund.

Statoil tänker använda lokalen själva.

– Vi ska använda den för att utveckla vår egen verksamhet på platsen, säger Lisa Vejlo Degerman, kommunikationschef på Statoil.

Kan du säga vad ni ska ha den till?– Inte i dagsläget, det får vi återkomma till. Men det finns planer för hur vi ska utnyttja lokalen.