Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De sörjer med Polen

Polen har landssorg. En sorg som också finns i S:t Ansgars katolska församling i Södertälje där ett betydande inslag av söndagens gudstjänst tillägnades Polen och de drabbade medmänniskorna.

De fyra Mariasystrarna som återfinns i S:t Ansgars katolska församling är alla från Polen. Sedan nyheten om Polens enorma förlust nådde systrarna under lördagen ber de för Polen, de omkomnas anhöriga och sina polska medmänniskor. Likaså kom en betydande del av söndagens gudstjänst att tillägnas Polens förlust.

– Vi har bett för Polen och uttryckt vår sorg och medkänsla för våra medmänniskor i Polen. Det som har hänt är för oss ett mysterium. Här har de åkt till ett försoningsmöte, det är människor som försöker göra något gott, och så händer det här. Vi kan inte förstå varför, säger Björn Göransson, kyrkoherde i S:t Ansgars katolska församling.

Framme vid altaret placerades under söndagen en tavla, målad av en församlingsmedlem, med ett Jesusmotiv hämtat från just Polen. Framför tavlan brinner ljus och systrarna har dekorerat med blommor. I systrarnas eget kapell står också ljus framme vid altaret och här har systrarna under helgen sänt sina böner och tankar till Polen.

– Och vi fortsätter att be. Vi är djupt berörda och sörjer med alla dessa människor som sörjer, säger Björn Göransson.