Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kan bli Sverigemästare i uppfinning

Unga uppfinnare från Mälardalens tekniska gymnasium visade upp sina spännande kreationer på en deltävling hos Scania under fredagen.

Mälardalens tekniska gymnasium kommer att delta under uppfinnar-SM i Finspång under nästa år. På fredagsförmiddagen hölls en deltävling på Scanias Tekniska centrum, där besökarna kunde rösta på sin favorit. Bland uppfinningarna gick det att ana en uppfinnartrend, nämligen olika mobilapplikationer.

Några av teamen hade skapat applikationer för att hitta den billigaste matkassen utifrån recept, hitta tillgängliga parkeringsplatser och för att kunna dela med sig av sina personliga eller professionella profiler i sociala medier.

Bland övriga bidrag fanns en isskrapa för brutal kyla, smörspade för hårt smör och färskt bröd, ett justerbart vinställ för bag in box, ett skohorn som håller i ”flärden” på skon när du sätter på dig skorna, en portabel torkanläggning för kläder, en ergonomisk kanna vid servering av dryck och en inbyggd skarvsladd. Killarna bakom appen mingle har förhoppningar om att appen ska slå stort.

– Vi har pratat med en programmerare och satsar för att appen ska bli verklighet, säger Karl Sundback, en av uppfinnarna till appen som lätt ska kunna dela dina kontaktuppgifter till andra.