Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De gör miljonaffär i Ronna och Fornhöjden

Vänstern protesterade. Men visst gick Telge bostäders stora paketförsäljning av fastigheter i Fornhöjden och Ronna igenom i går.För 265 miljoner kronor får Anders Ivarsson AB ta över.

Eftersom stora fastighetsaffärer är sekretessbelagda kom nyheten om vem som ska köpa först när kommunfullmäktige öppnade i går:

– Jag är glad att det finns en enighet om försäljningen, och Ivarssons är en seriös aktör som visat stort intresse för områdena i Södertälje. Men vi närmar oss en punkt där det inte går att sälja mer, oavsett ideologi, sa TB:s ordförande Ingela Nylund- Watz (S).

Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) var glad att få loss pengar att satsa på bland annat Stockholmsberget. Staffan Norberg (V) rent ut sagt ledsen:

– Vi väljer att inte delta i beslutet, och ifrågasätter varför det är sekretess hela vägen. Det blir ingen debatt, det är trots allt sådant vi äger gemensamt, säger han.

Det Örebrobaserade företaget, Anders Ivarsson AB, köpte i april 2014 drygt 340 hyresrätter på Prästgårdsvägen och Klockarvägen i Geneta.

Nu köper de 240 lägenheter i Fornhöjden, högst upp på Fornhöjdsvägen, och 144 i Ronna, på Hyggesvägen.

– Vi är väldigt glada att den här affären gått igenom. Vi äger redan lägenheter i Geneta så det här blir ett bra komplement, säger Tor-Leif Ivarsson, ordförande.