Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gör miljonaffär i Ronna och Fornhöjden

Vänstern protesterade. Men visst gick Telge bostäders stora paketförsäljning av fastigheter i Fornhöjden och Ronna igenom i går.För 265 miljoner kronor får Anders Ivarsson AB ta över.

Annons

Eftersom stora fastighetsaffärer är sekretessbelagda kom nyheten om vem som ska köpa först när kommunfullmäktige öppnade i går:

– Jag är glad att det finns en enighet om försäljningen, och Ivarssons är en seriös aktör som visat stort intresse för områdena i Södertälje. Men vi närmar oss en punkt där det inte går att sälja mer, oavsett ideologi, sa TB:s ordförande Ingela Nylund- Watz (S).

Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) var glad att få loss pengar att satsa på bland annat Stockholmsberget. Staffan Norberg (V) rent ut sagt ledsen:

– Vi väljer att inte delta i beslutet, och ifrågasätter varför det är sekretess hela vägen. Det blir ingen debatt, det är trots allt sådant vi äger gemensamt, säger han.

Det Örebrobaserade företaget, Anders Ivarsson AB, köpte i april 2014 drygt 340 hyresrätter på Prästgårdsvägen och Klockarvägen i Geneta.

Nu köper de 240 lägenheter i Fornhöjden, högst upp på Fornhöjdsvägen, och 144 i Ronna, på Hyggesvägen.

– Vi är väldigt glada att den här affären gått igenom. Vi äger redan lägenheter i Geneta så det här blir ett bra komplement, säger Tor-Leif Ivarsson, ordförande.