Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De äldre kan få låna barnens buss

För att få ett maximalt nyttjande av förskole­bussen ska kommunen
nu undersöka om äldreomsorgen kan använda sig av bussen under helger och lov.

Södertälje har sedan en tid tillbaka en förskolebuss på rull i kommunen. Utbildningsnämnden vill gärna se att den bussen utökas med ytterligare två.

Men i dag finns varken behov av fler förskoleplatser eller pengar för investeringen och därför föreslog tjänstemännen att kommunstyrelsen vid sitt möte i fredags skulle avslå det hela.

Något beslut blev dock inte taget eftersom S, V och MP tillsammans med Pensionärspartiet röstade fram att man innan beslut bör kolla om inte förskolebussen även skulle kunna nyttjas av äldreomsorgen.

En tanke är att äldre, med hjälp av bussen, skulle kunna åka på utflykter på helger och lov då barnen inte använder bussen.

– Det är många äldre som sitter ensamma och inte kommer ut så jag tycker väl att det här skulle kunna ge lite guldkant, säger Berit Lagerwall (PP) som backade upp majoriteten i förslaget att undersöka saken närmare.

Däremot understryker Berit Lagerwall att hon och Pensionärspartiet inte tagit ställning till om man ska stödja köp av fler förskolebussar eller inte.

Ärendet väntas åter tas upp på kommunstyrelsens möte i mars.