Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dåtidens stora affär för medier låg vid Stora torget

Vi fortsätter med att kommentera annonserna som fanns tryckta i Familjens arkiv som vi fått låna. Denna dag har vi valt en annons från Harry Anderssons Radio, foto, tv och musik.

Några köpmän i Södertälje hade troligen från annat håll fått idén att göra en lokal variant till ett praktiskt förvaringsställe för viktiga handlingar i vanliga hushåll. Där hade dessa firmor som stod för familjearkiven fått hyggliga annonsutrymmen.

Harry Anderssons firma var en av de stora inom de angivna branscherna under 1950-talet. Vanligen talade man om Harrys hörna där den låg i hörnet av Storgatan och Gästgivaregatan, i sydvästra hörnet av Stora torget.

Vi ser en av ingångarna till firman, sedd från nordöst. Över den ingången fanns en stor neonskylt med bokstäverna H A.

Innanför, till höger, låg den välutrustade fotoavdelningen med sin föreståndare Ekström.

Åt vänster, utmed Storgatan, fanns radio- och tv-avdelningen. Även den hade rika valmöjligheter och där kunde man välja bland ledande varumärken inom detta fält.

En trappa ledde upp till musikavdelningen. Där fanns flera pianomärken och olika andra instrument. Företagets slogan var: ”När det gäller radio, foto, tv och musik tjänar Ni på att handla hos fackmannen”.

Vidare framhölls: ”Inom varje bransch ha vi specialister med mångårig erfarenhet som ger råd och upplysningar, vilka underlättar Ert köp och ger kvalitet till rätt pris”.

Man kan lägga märke till det respektfulla tilltalet, inget duande där inte, det skulle komma flera decennier senare.

Avslutningen var lovande: ”Ni väljer bäst där det finns mest”.

Mer om Harry hörna finner ni här och här (LT.se - Bilderboken).